De comeback van ruilhandel

Ruilhandel niet meer van deze tijd? Onzin! Dankzij Trady geef je je overbodige spullen een tweede leven door ze te ruilen voor andere spullen bij jou in de buurt.

Weg met de wegwerpmaatschappij

Trady is een interactief platform waarop gebruikers via een app gemakkelijk hun oude spullen kunnen aanbieden en ruilen. Sommige spullen zijn niet altijd verkoopbaar en weggooien is verspilling. Ruilen is een duurzame manier om je huis op te ruimen en er iets bruikbaars voor terug te krijgen. Behalve gemak bieden, wil Trady de consument duidelijk maken dat we af moeten van de wegwerpmaatschappij. Recyclen kost immers nog steeds energie en kan later altijd nog.

We zijn er klaar voor

Er zijn tal van andere initiatieven waarmee mensen van hun overbodige spullen af kunnen komen. Via Peerby kun je bijvoorbeeld spullen uitlenen aan buurtbewoners. Wallapop is een soortgelijk platform waarbij je je spullen voor geld kunt ruilen. Naast dit soort platforms verschijnen er talloze Facebookpagina’s waarop mensen hun oude spullen te koop of te ruil aanbieden. Dit is vaak nogal omslachtig, maar het laat wel zien dat de samenleving klaar is voor dit soort concepten. Trady is uniek omdat het zich alleen op ruilhandel richt.

Ontwikkeling

Om het idee waar te maken, wil Trady de ontwikkeling van de app doorzetten. Op dit vlak kan ondersteuning vanuit No Bullshit uitkomst bieden. Na het ontwikkelen en testen wordt Trady in verschillende steden gelanceerd. De app kan de ruilhandel een enorme boost geven. Producten worden langer gebruikt en er is minder afval. Met Trady kan iedereen zelf een steentje bijdragen aan de circulaire economie.