DK support: kartonnen noodwoningen

Karton is een bijzonder product. Het is herbruikbaar en ook nog eens zo sterk dat je er een huis van kunt bouwen. Letterlijk. Wat nu als dit sterke, duurzame materiaal kan worden gebruikt om mensen zonder dak boven hun hoofd te kunnen huisvesten? DK Support komt met de oplossing: een kartonnen noodwoning.

Sterk en isolerend

Bouwen met karton is niet nieuw. Al sinds de jaren ’70 wordt er geëxperimenteerd met kartonnen noodwoningen als tijdelijke woonruimte bij renovatie. En wat blijkt? Karton houdt zich prima staande! Het isoleert erg goed, is waterdicht en de buitenwanden gaan ruim tien jaar mee. Daarnaast is het goedkoper dan beton en baksteen.

Vluchtelingen

Wat maakt de noodwoningen van DK Support dan uniek? Ze zijn in- en uitklapbaar. Door deze slimme constructie en het lichte gewicht kunnen de woningen gemakkelijk en met veel tegelijk vervoerd worden. Bovendien kunnen ze binnen no-time op locatie worden opgebouwd. Ideaal voor gebieden die getroffen zijn door natuurrampen of gebieden waar veel vluchtelingen zijn, zoals het Midden-Oosten en Afrika.

Zonnepanelen

De kartonnen noodwoning kan ook op lokaal niveau een rol spelen. Denk aan tuinhuisjes, vakantiewoningen en flexibele werkplekken. Kartonnen woningen kunnen zelfs gecombineerd worden met zonnepanelen. Zo wordt er een volledig zelfvoorzienende, duurzame woning gecreëerd.

Nederzetting op proef

Als testomgeving en om de mogelijkheden van deze kartonnen woningen zichtbaar te maken, wordt er een nederzetting van tien prototypes gebouwd. De hulp van No Bullshit kan worden ingeschakeld om DK Support een podium te bieden en om op zoek te gaan naar een goede producent.  Zo kan gebouwd worden aan een toekomst waarin we mensen overal ter wereld een duurzaam dak boven hun hoofd kunnen bieden.