Meten is weten

Wie zou a la minute een antwoord kunnen geven op de vraag wat het energieverbruik is in het pand waar je werkt. … Het is ook een lastige vraag natuurlijk. Je zou er de facturen van het energiebedrijf op na moeten slaan. Je kunt je voorstellen dat als je het zou weten, je dan waarschijnlijk bewuster met het energieverbruik zou omgaan. Zo moeten de bedenkers van de BespaarCase ook hebben gedacht. 

 

Handige tool

BespaarCase is een tool waarmee je als bedrijf real-time inzicht krijgt in je energieverbruik. Ook kun je zien welke weersomstandigheden daarop van invloed zijn. Zelfs het energieverbruik van andere bedrijven is zichtbaar. Door deze informatie direct toegankelijk te maken maak je mensen bewust van energieverbruik en stimuleer je ze daarmee om te besparen. Het motto van BespaarCase is dan ook: "de meest duurzame energie ... is de energie die we niet gebruiken".

 

Online

De BespaarCase biedt een box die op iedere meterkast kan worden aangesloten. Deze box is gekoppeld aan een online dashboard waarop je je eigen verbruik kan zien. En doordat de actuele meetperiode wordt vergeleken met voorgaande meetperiodes zijn effecten van besparingen direct zichtbaar. 

 

Platform

Het concept: het monitoren en zichtbaar maken van energieverbruik en dit omzetten in bewustwording en vervolgens besparing, is uniek en effectief. Er zijn tal van toepassingen denkbaar. Je kunt zelfs een wedstrijdje energiebesparen houden met bedrijven in de buurt! BespaarCase is dus veel meer dan een box. Behalve het monitoren van energieverbruik geeft de BespaarCase ook bespaartips en kan adviseren hoe en waar energie het beste kan worden bespaard. Tevens kunnen ondernemers op het niveau van bedrijventerrein of zelfs gemeente gezamenlijk energie besparen. Een heus platform dus.

 

Pilot

De eerste pilots starten in de regio Rotterdam. Na de nodige verfijning kan het product landelijk en internationaal worden uitgezet. Via het netwerk van No Bullshit en de expertise op het gebied van marketing en communicatie kan de BespaarCase een flinke boost krijgen.